بازشناسی مصادر کتاب الغیبه طوسی

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

کتاب الغیبه شیخ طوسی ( ترجمه ) - کتابخانه دیجیتال (بازار کتاب) قائمیه

چکیده:
کتاب غیبت شیخ طوسی، از تراث گرانسنگ امامی هاست که از مصادری قویم ووزین اخذ شده است. ما امروز میراث دار این گنجینه بی بدیل هستیم که به حق از شایسته ترین ذخایر حدیثی به شمار می رود. شیخ طوسی، در تدوین آن، از عمیق ترین منابع شیعی بهره جسته وشالوده آن را سامان داده است که بخشی از آن ها امروزه در دسترس ما هست ومتأسفانه بخشی موجود نیست.
در این نوشتار، در پی منبع یابی مصادر کتاب غیبت طوسی برآمده وسعی بر این است که ارتباط سازگار بین مصادر وکتاب غیبت ریشه یابی شود وچگونگی اخذ تبیین گردد.

تاريخ‏ عصرغيبت‏ كبري‏(3)

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

در شماره پيش، جايگاه ((غيبت كبري))، در ميان مجموعه سنت‏هاي حاكم بر جوامع بشري تبيين گرديد، و زمينه سازي‏هاي قرآن كريم، و حركت روشنگرانه پيامبر(ص) و اهل بيت آن حضرت، براي تبيين غيبت طولاني آخرين امام معصوم، مطرح شد.

اين زمينه‏سازي‏ها، عمدتاً در قالب آيه و روايت بوده و محتواي آن‏ها عموماً بيانگر فلسفه، معنا و ضرورت غيبت طولاني حضرت ولي عصر (عج) است. هم چنين شرايط زمان غيبت و ظهور و وظايف شيعيان در آن دوران، به گونه نظري مطرح شده است.

پيامبران و امامان معصوم، پيوسته حضوري جدّي و روشن در

مهدويت در غرب اسلامي

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

234  انديشه مهدويت از مفاهيم مؤثر قرآني، روايي، كلامي، سياسي و از اركان تاريخ اسلام است كه در فرهنگ و تمدن اسلامي و بحران فراگير و مستمر جهان اسلام، جايگاه ويژه‌اي داشته است. موعودگرايي در غرب اسلامي که سرزمين هم¬زيستي ملل منتظر الظهور است ريشه سنتي دارد. نخستين تجربه پيدايش دولت براساس مهدويت در غرب اسلامي روي داد. گزارش تاريخي از چهارده قرن مهدويت و بررسي مباني نظري آن، مدعيان مهدويت و دولت¬هاي کلامي مهدوي که از اواخر قرن دوم تا اواسط قرن چهاردهم هجري با ادعاي مهدويت در غرب اسلامي تأسيس

تاريخ عصرغيبت كبري(2)

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

تاريخ زندگاني امام مهدي(ع) در عصر غيبت كبري‏
اولين قلمرو براي بحث درمقطع تاريخي عصر غيبت كبري(1)، تاريخ زندگاني و سيره يگانه يادگار زهراي اطهر و علي مرتضي، حضرت خاتم الاوصياء، حجّة بن الحسن العسكري(ع) است؛ او كه وليّ خدا، صاحب عصر، امام زمان، فرمانرواي به حق و راستين و خليفه خدا و رسول او بر جن و انس مي‏باشد.

با توجّه به چالش‏هاي ياد شده در پنجمين بحث مقدماتي و با توجّه به رسالت اين بحث تاريخي، ناگزير هستيم كه زمينه سازي‏هاي قرآن، پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) را براي ورود مسلمين به عصر غيبت

کاوشي درچرايي اندک بودن داده‌هاي شرح‌حال نگاري سمري و تاثير آن بر جايگاه وکالتي ايشان

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

166b

چکيده

در مطالعه‌ شرح حال وکلاي اربعه در عصر غيبت صغرا، يکي از نکاتي که ذهن پرسش‌گر را به خود معطوف مي‌سازد، اندک بودن شرح حال سمري، چهارمين وکيل خاص امام زمان4 در مقايسه با سه وکيل پيش از اوست. با توجه به جايگاه وکلاي چهارگانه در روزگار غيبت صغرا، اين سوال به ذهن مي‌رسد که چرا مسئله ‌چنين است؟ و مهم‌تر اين‌که آيا اين ميزان اندك بودن اطلاعات، خدشه‌اي را متوجه جايگاه وکالتي ايشان نمي‌سازد؟ با مراجعه به اسناد مکتوب کتابخانه‌اي و ارائه‌ توصيفي جامع از داده‌هاي موجود در مورد اين شخصيت؛ چرايي

تاريخ عصر غيبت كبري (1)

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 1 دقیقه)

پیش درآمد                                                                                                                                                                               

1- تبیین موضوع، اهداف، قلمروها و ويژگي‏هاي بحث‏
بسيار منطقي است كه سؤال شود از اين عنوان ذكر شده براي بحث چه منظوري داريد؟
آيا تاريخ يك فرد يا يك جامعه يا مجموعه‏اي از پديده‏هاي از پيش تعيين شده مد نظر است؟
يا اين‏كه تاريخ تمام پديده‏هاي اجتماعي و انساني در عصر غيبت كبري‏ مورد بحث قرار خواهد

X

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.