بررسی وضعیت شیعیان در قاره اروپا

(مدت زمان لازم جهت مطالعه: 8 - 16 دقیقه)

واژه اروپا را برگرفته از واژه سامی عروب دانسته‌اند که از ریشه اکدی erebu وارد زبان‌های اروپایی شده‌است.  قاره اروپا در شبه جزیره‌ای در شمال غرب اوراسیا و در شمال قاره آفریقا قرار گرفته‌است. این قاره که به دلیل قرار گرفتن در منطقه معتدل شمالی به قاره سبز معروف است بین آبهای دریای سیاه در جنوب شرقی ، دریای مدیترانه در جنوب ، اقیانوس اطلس در غرب و دریای آدریاتیک در شمال قرار دارد. اروپا کوچک‌ترین قطعه از قطعات پنجگانه خشکی وو بخش غربی بر قدیم است. مساحت آن حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع است و حدود 7۰۰ میلیون نفرر جمعیت دارد.

 اسلام در اروپا:

پیشینه ورود اسلام به اروپا به سده ۷ (میلادی) می‌رسد و نقطه آغازین آن را می‌توان در نامه پیامبر اسلام به امپراتوری روم دانست.

پیشینه:

سال ۷۱۱ (میلادی) را نخستین تماس میان اسلام و دنیای غرب و اروپا می‌دانند که در آن زمان گروه‌های مسلمانان عمدتاً از ناحیه شمال آفریقا وارد اروپا شدند. تمدن ۸۰۰ ساله مسلمانان در اسپانیا و تمدن ۲۵۰ ساله آنها در سیسیل باعث شده اسلام به عنوان بخشی از تاریخ اروپا به حساب آید.

اروپای غربی:

آشنایی كلی با اروپای غربی در دنیای مدرن:

اروپای غربی یک اصطلاح سیاسی–اجتماعی است که در زمان جنگ سردابداع شد.

امروزه اصطلاح «اروپای غربی» کمتر به مرز جغرافیایی بین کشورها وابسته است و بیشتر مفهومی اقتصادی است و كشورهاي اروپايي جهان اول (توسعه يافته) را شامل مي شود . سازمان ملل قاره اروپا را به چهار منطقه ي اروپاي غربي ، شرقي، شمالي  وجنوبي تقسيم مي كند.

در حال حاضر کشورهای «اروپای غربی» عبارتند از:

فرانسه ، انگليس ، ايتاليا ، اسپانيا ، اتريش ، آلمان ، بلژيك ، هلند ، موناكو ، سوئيس و...

 

آلمان:


حكومت : جمهوری فدرال   ،   مساحت :357،021 كیلومترمربع     ،  جمعیت : 82،424،609 میلیون نفر رشدسالانه جمعیت : 02/0درصد ،        پایتخت : برلین    ،    زبان : آلمانی     ،     دین : مسیحی      ،    واحد پول : یورو
آلمان پرجمعیت ترین و بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا است.

آلمان، پنجمین قدرت اقتصادی جهان بوده و صادرات آن شامل اتومبیل ، ابزارآلات الكترونیكی و صنعتی و طیف گسترده ای از كالاهای مصرفی و مواد غذایی می شود.

جمهوری فدراتیو آلمان یکی از کشورهای اروپای غربی است که از سال 1989، پس از فروپاشی دیوار برلین، در تلاش است با توسعه اقتصادی روزافزون، گذشته‌ها را جبران کند.این کشور از شمال با دریای شمالی، دریای بالتیک و دانمارک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوئیس و ازز غرب با فرانسه، لوکزامبورگ و هلند هم‌مرز است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وضعيت مسلمانان در آلمان:

تاریخچه ورود:                                                                                 حضور اولیه مسلمانان در کشورهای آلمانی زبان در ارتباط با زندانیان جنگی عثمانی بعد از تصرف بالکان توسط امپراتوری متجلی شد. این جمعیت تا دهه 60 قرن بیستم به عنوان عامل جمعیتی مهمی تلقی نمی شد. شهرهای بزرگی از قبیل برلین (که اولین مسجد این شهر در خانه آقای ویلمرس دورف در سال 1927 ساخته شد)مجموعه نامتجانسی از دیپلماتها، دانشجویان و بازرگانان را شامل می شد.                   جمعیت مسلمانان در آلمان مسلمانان پس از پروتستانها و کاتولیکها، سومین گروه مذهبی آلمان را تشکیل می دهند. پس از مسلمانان، بودائیان و یهودیان، به ترتیب چهارمین و پنجمین گروه و جمعیت مذهبی این کشور را تشکیل می دهند.                                                                                           جمعیت مسلمانان از بیشترین سرعت رشد بین این گروهها برخوردار است، به گونه ای که در حال حاضر، حدود چهل درصد مسلمانان ساکن آلمان، زیر 18 سال سن دارند. این رشد سریع، صرفا به معنای افزایش تعداد مسلمانان نیست، بلکه مبین افزایش آن بخش از جمعیت است که از فرهنگ اسلامی متاثر می باشند. تمام جوامع مسلمان در سراسر اروپا نیز از چنین رشدی برخوردار می باشند.

 

شیعه در آلمان:

جمع کثیری از مسلمانان مقیم آلمان شیعه هستند که بیشتر در شهرهای فرانکفورت مونیخ ، آخن ، هانوور و هامبورگ زندگی می کنند. نخستین مسجدی که در آلمان بنا شد مسجد (اشویتسینگ) بود که در سال 1780 میلادی (1297 هجری ) در پارک اشویتسینگ برلین ساخته شد.

این مسجد توسط یک شاهزاده آلمانی که با دختری ترک ازدواج کرد و به دین اسلام درآمد. احداث گردیده است. در حال حاضر نماز عید فطر و عید قربان در این مسجد برپا می شود. در سال 1953 (1332 شمسی ) به تقاضای جمعی از شیعیان ایرانی مقیم هامبورگ مرحوم آیت الله العظمی بروجردی با احداث مسجدی در آن شهر موافقت کردند ، سنگ بنای این مسجد بزرگ که بعدها به (مرکز اسلامی هامبورگ) مشهور شد در نیمه شعبان 1338 شمسی در زمینی به مساحت 4/3774 متر مربع در بهترین نقطه شهر هامبورگ واقع در کنار دریای (استر) توسط حجة الاسلام محمد محققی نماینده مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و با حضور انبوهی از مسلمانان و بزرگان شهر و متشرفان آلمانی برپا گردید.

از سال 1347 توجه خاصی نسبت به عقاید شیعه در آلمان پدید آمده و در مدت کوتاهی کتابها و مقالات فراوانی از دانشمندان آلمان چون پرفسور (اروین گرف) انتشار یافته است

هر ساله مراسم عاشورا در مرکز اسلامی هامبورگ با شرکت عده کثیری تا دو هزار نفر برگزار می گردد. تعداد مسلمانان شیعه و سنی در شهر هامبورگ مابین 80000 تا 100000 نفر و در کل آلمان تا دو و نیم میلیون نفر است. پس از گذشت سالها قبل از انقلاب اسلامی و بعد از آن.

انگلستان:

بريتانيا با 784/244 کيلومتر مربع وسعت و جمعيتي حدود 61 ميليون در سال   2009 ( تراکم تقریبی 246 نفر در هر کيلومتر مربع )  ، از 4 ايالت ايرلندشمالي ، انگلند ، ولز و اسكاتلند تشكيل شده که سه ايالت آخر را بريتانيای کبير ( Great Britain )مي نامند.
اين كشور در منتهي اليه شمال غربي قاره اروپا بين آبهاي اقيانوس منجمد شمالي، اقيانوس اطلس و درياي شمال و مانش واقع شده است. اين كشور از دو جزيره بزرگ به نام هاي بريتانيا و ايرلند و حدود 5500 جزيره تشكيل شده است.
آب و هواي آن معتدل اقيانوسي است.
زبان رسمي بريتانيا انگليسي و خط آن لاتين است.
مناطق مختلف اين کشور در امور داخلی خود از استقلال و خودمختاری نسبی برخوردارند. منطقه انگلند با مساحت 637/129 کيلومترمربع بزرگترين بخش بریتانیا انگليس قلمداد مي گردد. نام پرچم ملی اين کشور يونيون جک ( Union Jack ) است . لندن پايتخت انگليس از جمعيتی با لغ بر 000/375/7 نفر برخوردار است. شهرهای مهم اين کشور عبارت از بيرمنگام ، ناتينگهام ، منچستر ، يورک ، آکسفورد ، نيوکاسل بوده و ليورپول نيز مهمترين بندر آن بحساب می آید.
بریتانیا همچنان يكي از كشورهاي مهم در قاره اروپا بوده و بعنوان كشوري آنگلوساکسون كه سياست خارجي آن متوجه منافع جهاني این قوم بوده و اقتصاد آن نيز وابسته به تجارت و سرمايه گذاري بين‌المللي است ،از تداوم يك نظم ليبراليستي با مرکزیت کشورهای انگلوساکسون در صحنه بين المللي حمايت مي‌كند. عضويت اين كشور در EU  ، NATO ، UN  ، OECD ، كميسيون حقوق بشر UN   ، شوراي امنيت UN ،AMNESTY INTERNATIONAL  ، COMMONWEALTH ، WESTERN EUROPEAN UNION  ،كلوپ قدرتهاي هسته اي ،WTO  ، G-8  ،  G-20  و ديگر سازمانها و تشكلات مهم بين المللي در راستای تسهيل روند دستيابي به هدف فوق مي‌باشد .

احزاب اصلی بريتانيا شامل سه حزب کارگر ، محافظه کار و ليبرال دمکرات مي باشند. بلحاظ شرایط اجتماعی و فرهنگی موقعيت احزاب ملی گرايي همچون BNP نيز در اين کشور در کنار سایر احزاب کوچک درحال رشد و تقويت مي باشد.                                                                             اسلام در زندگی عمومی انگلستان:

دولت بریتانیا اسلام را به عنوان یک دین به رسمیت نمی شناسد و تنها دین به رسمیت شناخته شده، مسیحیت پروتستانی انجیلی است. اما دموکراسی بریتانیایی برای پیروان سایر ادیان، آزادی فعایتهای عبادی و شعائر را ضمانت کرده است و اسلام برخوردار از احترام رسمی است، به طوری که ولی عهد امیر چارلز در بیشتر مناسبتها، پیرامون مفاهیم اسلامی و تعالیم آن و نیز در مورد سایر ادیان، سخنرانی کرده است. همچنین امیر چارلز ریاست افتخاری مؤسسه اسلامی آکسفورد را پذیرفته است. طی سالیان اخیر، احزاب سیاسی بریتانیا، بویژه حزب حاکم کارگر، طی برگزاری انتخابات، مسلمانان را به عنوان جالیه خطاب می کردند و به آنها وعده هایی دادند، هرچند مسلمانان بریتانیایی در مقایسه با یهودیان و برخی گروههای هندی غیر مسلمان مانند سیکها که دارای پشتیبانی خوبی هستند، دارای تاثیر ضعیفی می باشند.

شيعه در انگلستان :
تعداد شيعيان انگلستان به چند صد هزار نفر مي رسد و حداقل چهارصد هزار شيعه از لبناني ها ، هندي ها ، ايراني ها ، پاکستاني ها و اکراد در اين کشورر وجود دارند که مساجد ، حسينيه ها و مراکز اسلامي و جمعيت هاي فرهنگي و ديني تاسيس کرده اند. منطقه “ بيرمنگام “ از نقاطي است که عمده جمعيت شيعيان در آن زندگي مي کنند. در بريتانيا مراکز اسلامي متعددي وجود دارد. به طوري که در شهر لندن بيش از يازده مسجد وجود دارد که در آن جا شيعيان فعاليت دارند. سازمان ها و مراکز شيعه گوناگوني نيز وجود دارد.
به اعتقاد برخي کارشناسان جوامع مسلمان انگلستان جوانان شيعه اين کشور در معرض مسخ عقيدتي و اخلاقي اند. از آن جا که هزاران دانشجو برايي تکميل تحصيلات خود به دانشگاهها روي مي آورند اما منابع و کتاب هاي شيعي براي آنها فراهم نيست.

وضعيت اعتقادي جوانان شيعه :

حضور جوانان شيعه در ايام محرم نشان مي دهد که وضعيت اعتقادي آنها بحراني نيست ، به عنوان مثال زماني که امام خميني (قدس ) حکم ارتداد سلمان رشدي را صادر کردند ، حضور مسلمان ها و جوانان در راهپيمايي لندن قابل توجه بود ، گر چه دولت سعودي ، نشريات و کتبي که از شيعه و عقايد شيعيان ، افکار گمراه کننده را رواج مي دهند چاپ مي کند.

فرانسه:
نام رسمي : جمهوري فرانسه شعار: آزادي، برابري، برادري           پرچم : آبي، سفيد، قرمز

پايتخت: پاريس             پول رايج: يورو                   مساحت كشور فرانسه:٥٥٠٠٠٠ كيلومتر مربع   وسيع ترين كشور اروپاي باختري است ( نزديك يك پنجم مساحت اتحاديه اروپا) و منطقه دريايي وسيعي را در اختيار دارد ( منطقه اقتصادي كه در ١١ ميليون متر مربع گسترده شده است). سطح فرانسه شبيه به يك شش ضلعي است

كشورهاي هم مرز: بلژيك، لوكزامبورگ، آلمان، سوييس، ايتاليا، اسپانيا، موناكو و آندورا، بريتانيا از طريق تونل زير مانش يا قايق.

ساحلهاي مرزي : سواحل مرزي فرانسه را به چهار دريا متصل مي كنند (درياي شمال، درياي مانش، اقيانوس اطلس و درياي مديترانه). فرانسه داراي ٥٥٠٠ كيلومتر ساحل مرزي است.

جمعيت اديان و مذاهب: اين كشور 136752136نفر جمعيت دارد.آمار دين و مذهب در اين كشور 83الي 88درصد كاتوليك رومي  2 درصدپروتستان 1 درصد يهودي  5 الي 10 درصد مسلمان  44 درصد بدون مذهب مي باشد.حكومت فرانسه لائيك و سكولار است.

 

حضور اسلام در فرانسه:

پيشينه ورود اسلام به فرانسه به سده  8و9 ميلادي باز مي گردد. براساس تخمين آماري سازمان سيا و وزارت خارجه آمريكا از جمعيت مسلمانان در فرانسه آنها حدود 10 درصد از جمعيت اين كشور را تشكيل مي دهند. حدود يك چهارم از جمعيت شهر مارسي را مسلمانان تشكيل مي دهند.                   وضعيت مسلمانان:                                                                  فشارها بر مسلمانان باعث شده است كه اكثر آنان به صورت شهروندان درجه دوم باشند و در قسمتهاي فقير نشين مشخص شهرها زندگي كنند.در سالهاي اخير سخن از باز گرداندن مسلمانان مهاجر به آفريقاي شمالي زده مي شود و هر روز وحشت از آنچه كه بنياد گرايي اسلامي ناميده مي شود افزايش مي يابد. فقط در سال 2006 بيش از 4000 نفر در فرانسه مسلمان شده اند و عليرغم تمام فشارها فعاليت مسلمانان در فرانسه گسترده است. در سال 1927 به كمك دولت فرانسه مسجد پاريس توسط معماران سنتي آفريقاي شمالي بنا شد و سپس مساجد و مدارس اسلامي متعددي در سراسر فرانسه ساخته شده است.

شيعه در فرانسه:

بيشترين حضور شيعيان در پاريس و حومه آن است. شيعياان فرانسه به ترتيب تعداد جمهيت متشكل از سه گروهند:

1-   مهاجران:ايراني ها،لبنانيان، عراقي ها و افغاني ها

2-   مغربي ها: تعداد مهاجرين اهالي مغرب به فرانسه زياد است. آنها با توجه به زمينه هاي محبت به خاندان پيامبر ،به بركت انقلاب ايران، رسما شيعه شدند.

3-   فرانسوياني كه شيعه شدند.                                                                                  برخي از شيعيان و مراكز فعال شيعي در فرانسه عبارتند از:

لبناني ها(الغدير)؛ پاكستاني ها(مسجد شاه نجف)؛ خوجه ها(امامباره محمدي)؛ايراني ها؛ عراقي ها(موسسه امام خويي)؛ مسجد ژيور؛ جوانان نسل جديد(در منطقه سارت ويل).

می توان گفت بیشتر شیعیان جعفری و دوازده امامی فرانسه را ایرانی ها و لبنانی ها تشكیل می دهند. در فرانسه به غیر از 150 هزار نفر ایرانی ، بیش از 50 هزار نفر شیعه غیر ایرانی نیز وجود دارند كه بیشترین آنان اهالی لبنان ، عراق ، پاكستان ، ماداگاسكار ، الجزایر و مراكش می باشند. تعداد قابل توجهی فرانسوی الاصل هم در شهر های فرانسه وجود دارند كه آمار دقیقی از آنان به دلیل سیاست های سكولاریستی دولت فرانسه در دست نیست.

ایتا لیا:

جمهوری ایتالیا با301277 کیلومتر مربع مساحت، در نیمکره شمالی قرار گرفته است. همسایگان ایتالیا را فرانسه در شمال غربی، سوئیس در شمال، یوگسلاوی و استونی در شمال شرقی تشکیل می دهند. این کشور به بیست استان تقسیم شده است ضمن این که دو کشور کوچک و مستقل و ایتکان(در رم )و سن مارینو( در شمال)در این کشور واقع گردیده اند.

اوضاع دینی:

واتیکان کوچکترین و شناخته شده ترین کشور دنیا و قابل توجه ترین و مهم ترین مرکز دینی به ویژه نزد کاتولک های جهان است که در قلب ایتالیا، رذوم واقع است. کاتولیک یکی از سه شاخه اصلی مسیحیت و در عین حال معتبر ترین و قدیمی ترین آنها ست. به نحوی که مسیحیت را بدون آن نمی توان تصور کرد. دو نظیر دیگر کاتولیک، ارندوکس و پروتستان هستند که از ارندوکسی و حجیت کمتری نسبت به رقیب اصلی شان بر خوردارند.

اسلام و شیعه در ایتالیا:

جامعه مسلمان در ایتالیا از نظر پیدایش، قدمت زیادی ندارد، ولی در چند سال اخیر از نظر تعداد به صورت وسیعی رشد یافته، به طوری که هم اکنون به دومین آیین کشور تبدیل شده است. با وجود این که شیعیان در امت مسلمان ایتالیا در اقلیت می باشند ولی در گسترش و سازماندهی شیوه های زندگی شان و گام های بزرگی برداشته اند.

آمار و ارقام رسمی در مورد شمار مسلمانان در ایتالیا وجود ندارد. آماری که توسط وزارت خارجه کشور ارائه شده در واقع بیشتر به بررسی  در مورد شمار خارجیان ساکن در ایتالیا و اصلیت آن ها پرداخته است. آمار دقیق تری که توسط موسسه کاتولیک کاریتاس( caritas )ارائه شده، بیشتر به مسائلی از قبیل حضور فصلی کار گران یا اقامت های موقتی دانشجویان یا مهاجران که منتظر صدور مجوز برای مهاجرت به دیگر کشور های اروپایی یا غربی می باشند، اختصاص دارد.

اسپانیا

موقیت جغرافیایی:

کشور اسپانیا782/540 کیلومتر مربع وسعت( پنجاه دومین کشور جهان )، در جنوب غربی قاره اروپا واقع و بالغ بر 85% در کل شبه جزیره(ایبریا ) را به خود اختصاص داده است. شبه جزیره مزبور در نیمکره شمالی واقع شده و نصف النهار مبدأ( گرینویچ )از شرق ان می گذرد. قدیمی ترین نام این کشور« الیبریا »است که منصوب می باشد به البریان قدیمی ترین قبیله ای که در آن جا ساکن شدند.

همسایگان کشور اسپانیا عبازتند از:

1-    کشور پرتقال در غرب

2-    فرانسه و دوک نشین آندو در شمال شرق.

3-    منطقه جبل اطارق در جنوب.

4-    دریای مدیترانه در شرق و جنوب شرقی.

5-    خلیج بیسکاری در شمال و شمال غربی.

اوضاع اجتماعی:

پایتخت شهر اسپانیا مادرید است و تقریباً در مرکز جغرافیایی این کشور واقع شده است.براساس نتایج سر شماری اول مارس1991 م. از 268/872/38 نفربوده اند.

سیر تحولات:اندلس امروز بزرگترین استان اسپانیا به شمار می آید. در پایان قرن اول هجری، اسلام وارد اسپانیا شد. اسپانیا به عنوان یکی از کشور های کهن اروپا، از اواخر قرن پانزدهم تا نوزدهم به وسیله قدرتمند­ترین امپراتوری عصر خود رهبری می شد. امروزه هجده کشور امریکای لاتین به زبان اسپانیولي صحبت می کنند و از فرهنگ آن متأثرند. اسپانیا از نظر موقعیت جغرافیایی به دلیل قرار گرفتن بین افریقا و اروپا در اختیار داشتن کلیه راه های ورودی به آب های مدیترانه از طریق اقیانوس اطلس و نزدیکی با منطقه جبل الطارق اهمیت استرا تژیکی خاصی دارد.

فتح اسپانیا به وسیله رومیان، مذهب امپراتوری روم باستان را به اسپانیا آورد با مسیحی شدن امپراتور، مسیحیت تا اقصی نقاط امپراتوری گسترش یافت. عبور مسلمانان از جبل الطارق در سال 711 م. جای پایی را در غرب اروپا برای اسلام باز کرد که خیلی زود تقریباً تمام شبه جزیره ایبریا را در بر گرفت.آثار حکومت مسلمانان در قرطبه هنوز هم بر جای مانده است.

اسلام پس از مسیحیت بزرگترین اقلیت دینی در اروپاست که پیروان آن تا مرز450 هزار تن اعلام شده است. 10% این تعداد، اسپانیایی و بقیه مهاجرانی از کشور های افریقا، خاور میانه و آسیای جنوب شرقی هستند و در مجموع حدود 1%از کل جمعیت اسپانیا را تشکیل می دهند که در قالب نوزده گروه اهل سنت و یک گروه شیعه به فعالیت مشغول اند.

تشکیلات مسلمانان دراسپانیا:

جمعیت اسلامی اسپانیا                 جمعیت مسلمانان اندلس          جامعه مسلمانان سویا

مسجد البینه در گرانادا                   مرکز فرهنگی اسلامی مادرید            مسجد پیلار

مراکز تجمع شیعه در اسپانیا:

1-    مرکز فرهنگی امام علی( علیه السلام )این مرکز در بیشتر شهرهای مهم اسپانیا شعبه دارد.

2-    مرکز اسلامی امة

گرایش به اسلام و خصوصاً شیعه از موانع اثر سیاسی پیروزی انقلاب اسلامی، بیشتر در شمال افریقا و بین مهاجران، اعم از کارگر و دنشجو و از مواضع اثر گرایش به متا فیزیک و ارزش های اسلامی، بیشتر در شمال اسپانیا مشاهده می شود.

 

اتريش:

اتریش( یا به ضبط قدیمی آن اطریش )یکی از کشورهای اروپای غربی است. پایتخت آن وین است. این کشور از شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلواکی و مجارستان، از جنوب با ایتالیا و اسلو ونی و از غرب با سوئیس و لیخنشتاین هم مرز است.

اتریش تلفظ فرانسوی نام آلمانی آن کشور است. نام آلمانی آن اوسرریخ بر گرفته از دو واژه اوستر( شرق )و ریخ( قلمرو پادشاهی )است که در مجموع این نام به معنی پادشاهی شرق است.

جغرافیا اقتصاد و زبان مردم اتریش:

حدود 60% این کشور را رشته کوه های آلپ شرقی شامل می شوندطبق آخرین آمار بانک جهانی اتریش پس از کشور های سوئیس، دانمارک، سوئد، امریکا، آلمان و ژاپن در مکالن هفتم ثروتمند ترین کشور های جهان قرار گرفته است.

در سال 2002 میلادی او 74% جمعیت اتریش کاتولیک، و 4% پروتستان بودند که جزء دیه های رسمی این کشورند. زبان رسمی اتریش آلمانی است. 98% مردم این کشور به این زبان صحبت می کنند. درکنار آلمان اقلیتی به زبان های کروات، اسلوونیای و مجارستانی صحبت می کنند. مساحت کشور اتریش 855/83 کیلو متر مربع است.

وین(به آلمانی:wien  )پایتخت اتریش و یکی از استان های نه گانه کشور اتریش محسوب می شود. این شهر در قرن 5 پیش از میلاد مسیح بنا شده و به تدریج به چایتخت اتریش تبدیل شده است.

مسلمانان و شيعه در اتريش:

در حال حاضر بیش از 000/350 مسلمان در اتریش زندگی می کنند که دارای ملیت های زیر هستند.

ترک، عرب، لیرانی، بوسنیائی، اتریشی و مسلمانی ازدیگر ملیت ها.

در سراسر اتریش حدود 200 نماز خانه و مسجد و مجتمع اسلامی وجود دارد که بیش از 85 نمازخانه و مسجد آن در وین می باشد.مسجد بزرگ وین با نام مرکز اسلامی در سال 1975 در کنار دانوبو در منطقه 21 شهر وین قرار گرفته است.  آمار مشخصي از تعداد شيعيان در اتريش در دست نمي باشد ولي جواز تاسيس جامعه مسلمانان در سال 1979 از طرف فرهنگ و هنر اين كشور صادر شد و مذاهب چهار گانه ي اهل تسنن و شيعه اثني عشري و زيديه به عنوان شاخه هاي مختلف آن مورد تاييد قرار گرفت.

ورود اسلام در اتریش:

اسلام سومین دین بزرگ در اتریش است که بر اساس آمار گیری که در سال 2001 انجام شد، 4/22% جمعیت این کشور را پس از کلیسای ادتدکس به خود اختصاص داده است. ورود اسلام در اين كشور به سال 1525 باز مي گردد كه سلطان هاي عثماني تلاش كردند به امپراطوري اتريش حمله كنند.

 

 

 

 

 

 

 


چاپ   ایمیل